Stemmen is makkelijker dan kiezen <>

In België vinden volgende maand gemeenteraadsvekiezingen plaats. Ook onze zuiderburen worstelen dus met de vraag op wie ze zullen gaan stemmen. In Gent wordt het de kiezers makkelijk gemaakt. Dat wil Lien Braeckevelt van de partij sp.a-spirit ons doen geloven. Dat sp.a staat voor sociaal, progressief en alternatief. Mevrouw Braeckevelt denkt te weten waar ze haar kiezers vandaan moet halen: het groeiende Youtube-publiek. Niet alleen op haar weblog, maar ook op Youtube voert ze campagne. Drie filmpjes moeten duidelijk maken dat stemmen (op Lien natuurlijk) een stuk makkelijker is dan een jurk kiezen of in een restaurant een keuze van de menukaart te bepalen. Met het derde filmpje wil ze, geloof ik, duidelijk maken dat zij een nieuw hoogtepunt in de belgische politiek is. (bron: speedzone.be)
Amusant is het wel maar wordt het de kiezer echt makkelijker gemaakt? Jawel! Het is voor menig kiezer een hele klus om alle partijprogramma's door te spitten en ook nog eens op de hoogte te geraken van de standpunten van individuele politici. Op dit weblog heeft u al vaker kunnen lezen dat een keuze maken uit een overweldigend aanbod verdraaid lastig is. Het is een stuk makkelijker om af te gaan op de presentaties van de mennekes en vraawkes (u leest het goed: presentaties en niet prestaties). Het blijft wel een beetje vreemd dat met name "progressieve" en "alternatieve" mensen er voor kiezen gebruik te maken van modieuze trends (zie ook Maakbaarheid is een trend), want wordt er dan werkelijk een alternatief geboden?
Lien Braeckevelt brengt wel een glimlach op de gezichten van de moedeloze kiezer. Dat verdient wel waardering. Humor, in die zin dat we meer om onzelf en om elkaar kunnen lachen, zou veel conflicten de wereld uit kunnen helpen. Mocht de campagne van Gentse Lien succes hebben dan is het hier wachten op filmpjes van Verdonk die maar geen keuze kan maken welk schattig hondje ze uit het asiel zal redden of Louwiese van der Laan die al zappend twijfelt tussen Gooise vrouwen, Desperate housewives of Sex and the city. Wat zou u op Youtube zetten voor de nederlandse kandidaten?

Labels:

0 Reacties

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home