Uw opinie als stemadvies. <>

Volgens een onderzoek van RTL Nieuws stijgen CDa en VVD en dalen de PvdA en SP

Uit onderzoek van Maurice de Hond blijkt dat men zeer tevreden is over de economie en dat men denkt dat dit aan het kabinet te danken is.

Een onderzoek van de Universiteit van Amsterdam wijst uit dat de PvdA de meeste kans maakt de verkiezingen te winnen.

Volkskrant en adviesburo GITP komen met een onderzoek waaruit blijkt dat Jan Marijnissen het meest bekwaam wordt gevonden; Balkenende en Bos scoren stukken lager.

Kunt u het nog volgen, lieve lezer? U behoort waarschijnlijk ook tot die hele grote groep mensen die niet zijn betrokken bij die onderzoeken. Da's mooi voer voor complotdenkers: waarom worden u en ik nooit gevraagd en een honderdtal anonieme anderen wel? Bestaan die anderen eigenlijk wel?
Maar goed, u laat zich natuurlijk niet leiden door opiniepeilingen bij het maken van uw keuze. Toch? U baseert zich gewoon op de feiten: de puinhoop in de zorg, de diverse affaires (o.a. Ayaan, Schipholbrand, de immer stijgende kosten van grote bouwprojecten en tal van andere rekenfoutjes), privatisering helpt de consument vooralsnog niet. Ach, u weet het allemaal wel. En, hoog opgeleid of niet, u stemt met uw gezonde verstand. Daar heeft u geen stemwijzer voor nodig, want ook die geeft een heel andere uitslag dan u van u zelf had verwacht.
Ook de redactie hier gaat geen opinies peilen om u een keuze door de strot te duwen. Ik heb alle vertrouwen in uw eigen kunndigheid. Of maak ik nu een gigantische vergissing? Dat wordt straks niet Marijnissen en Bos aan het roer? Is Balkenende IV in aantocht?

Labels:

0 Reacties

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home