Magnetron onder de motorkap./*\


Uw magnetron zorgt in de toekomst niet alleen voor een snelle maaltijd maar ook voor een vlotte verplaatsing met uw auto. Althans, volgens Roger Shawyer, één van de duizenden Willie Wortels die er ook van overtuigd zijn dat de olie een keer opraakt, maar wel in hun auto willen blijven rijden. Op de wetenschapsblog van Blog.nl staat het allemaal uitgelegd. We gaan rijden op microgolven.
Eigenlijk is het best wel een beetje vreemd dat niemand op het idee komt dat als de olie op is, het afgelopen zal zijn met autorijden. Nee, we zullen en we moeten blijven rijden (en treinen en varen en vliegen). Zo ging dat vroeger bij ons thuis niet. Als de koektrommel leeg was sprak moeders de gevleugelde woorden "op is op" en gingen we over tot de orde van de dag.
Nog vreemder is het dat tal van mogelijkheden om auto te blijven rijden, maar dan zonder die peperdure, milieuverwoestende en oorlogszuchtige olie, niet nu al worden toegepast. Voor een deel ligt dat natuurlijk aan de soms premature fases waarin alternatieve produkten zitten. Voor een ander deel ligt dat aan u weet wel.
Het wordt hoog tijd dat het publiek van zich laat horen. De meeste mensen willen best een goedkopere energiebronnen en een schoon milieu en geen oorlog (de volgorde zal verschillen bij verschillende mensen). Misschien is het een aardig idee om het concept van Idols hier toe te passen. Een vakkundige jury beoordeelt de kwalitieiten van tal van alternatieven voor de benzine-motor en het publiek mag vervolgens de favoriet kiezen. We voegen daar het concept van menig liefdadigheidsactie aan toe, waar de overheid belooft haar bijdrage toe te zullen voegen aan de bijdrage van het publiek.
De redactie hier voegt de daad bij het woord. Wat is uw favoriete schone, snelle en goedkope motor? De motor die is aangepast om op koolzaad te rijden? Of een auto uitgerust met een windmolentje op de imperiaal? Of toch de emdrive (de zogenaamde magnetronmotor)?
Stuurt u uw idool in. Ik hoop na enige tijd een lijstje van kandidaten te mogen presenteren waar u uw stem op kunt uitbrengen. Reageert u snel want dan kan de winnaar voorgedragen worden aan de kabinetsformateur, die dan natuurlijk een coalitie uitzoekt van partijen die nu eens serieus werk willen maken van de schone motor.

Labels: