Veiligheidscode. \|/

(g.l.t. 2 min.; links: 12 min.)
Het probleem van de mahsro-code kan met een simpele vingerwijzing worden opgelost, zo kon u eerder op dit weblog lezen. Die oplossing helpt niet alleen het probleem uit de weg van de vele codes die we moeten onthouden, maar het kan ook onze veiligheid en die van onze kinderen vergroten. Zo gaan kindercrèches over tot het scannen van de vingerafdrukken van de ouders, opa's en oma's en de kinderoppas. Geen gedoe meer met het intoetsen van codes en het gebruik van sleutels. Allemaal bedoeld om ongewenste bezoekers buiten de deur te houden.
Als men de data-base aan vingerafdrukken verfijnt en koppelt aan andere vernuftige techniek, hoeft een crècheleidster niet meer bezig te zijn het juiste kind te zoeken en bij de juiste ouder af te leveren. U komt uw kind halen? Leg uw vinger in de scannner bij de deur. Uw kind heeft een apparaatje om de nek hangen dat op dat moment een grappige ringtone afspeelt. Kindje blij want daar is pappa of mamma. En de peuterspeeljuffrouw heeft veel meer tijd over om die broodnodige persoonlijke aandacht, warmte en liefde te geven die tot keurig opgevoede wereldburgertjes leidt.
Hoe simpel kunnen sommige oplossingen toch zijn en hoe veel je daar mee kan bereiken. De vingerafdruk is en blijft voorlopig de meest eenvoudige en toch betrouwbare code om iemands identiteit te bepalen. Dat je daarmee de veiligheid van de crèche èn de opvoeding van de kinderen verbetert, moet toch reden genoeg zijn om dit idee ook op andere gebieden massaal toe te passen. Eens even mijn 'window of opportunity' open zetten en kijken wat er nog meer mee kan.
Aha! De muis bij de computer krijgt ook een vingerafdrukscannertje. Geen wachtwoorden meer onthouden, want je pc herkent je als de rechtmatige gebruiker.
Het slot van de deur van je auto wordt ook vervangen door een scanner. Eén blik op je vingerafdruk vertelt de auto dat jij de bezitter bent en dus mag instappen.
In een restaurant hoeft de ober niet meer de vingers in het gezelschap te tellen bij de vraag wie er vlees, vis of vegetarisch wil eten. Bij elke stoel zit in de rand de tafel een scanner waar je je vinger inlegt bij één van de drie V's. De keuken weet meteen wat er aan menu's gewenst is en de ober is bekend met de tafelschikking, zodat het juiste gerecht bij de juiste persoon komt.
Wie weet er nog meer leuke mogelijkheden voor de enige, echte unieke streepjescode die onze vingerafdruk is?

Labels: ,

0 Reacties

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home