Stom, stom, stom!! \|/


Zoekend naar die ene unieke code waarmee we onze identiteit kunnen aantonen, blijkt die er allang te zijn! Hoe kon ik het over het hoofd zien! Het is natuurlijk de vingerafdruk - de meest unieke streepjescode die we altijd bij de hand hebben.
Het wordt wel oppassen met aardappels schillen. Eén sneetje en je wordt verdacht van vingerafdrukfraude. En er zal ongetwijfeld een levendige handel ontstaan in latex handschoenen met vingerafdruk naar keuze. Wie weet zijn er straks beroemdheden die met hun afdruk wat willen bijverdienen. Wil je de afdruk van Michael Jackson? Koop de latex Jackson-glove. Ik geef toe dat dit niet zo'n erg geslaagd voorbeeld is. Jackson's afdruk zit al in de data-base en daarmee maak je je verdacht van ongeoorloofde kinderverwennerij.
Maar het moet gezegd: ik buig diep voor de genialiteit van de overheid, die straks iedereen - analfabeet of niet - heeft geregistreerd. En daarmee ook mijn mahsro-code probleempje heeft opgelost: we gaan er lustig op los vingeren! Bij de pinautomaat, bij de paspoortcontrole, bij de belastingaangifte, bij de verkiezingen en ga zo maar door.

Labels: ,