Positief het weekend in (2).

(g.l.t. 3 min.; links: 15 min.)
Uit de reacties op het artikel van gisteren blijkt dat de gemiddelde lezer van dit weblog geen positief nieuws heeft kunnen ontdekken. Heb ik dan alleen maar lezers die zwaarmoedig gestemd zijn? Heeft het publiek dat hier langskomt een zwartgallige kijk op het leven? Tja, dan is het hard nodig het lijstje positief nieuws even aan te vullen. Het was immers de bedoeling dat u met een brede lach het weekend doorkomt. Dus om het weekoverzicht compleet te maken:
Vrijdag 26/1: Misschien dat het de stemming hier in het land wat drukt, maar onze zuiderburen zijn de eersten met een verbod op de invoer van zeehondenbont. Het Belgische parlement was er zelf unaniem over eens. Goed voorbeeld doet goed volgen. Vol vertrouwen kijken we dus uit naar de momenten waar het Nederlandse parlement dit jaar eensgezind in zal zijn.
Dat de stemming opperbest is valt ook af te meten aan de stortvloed aan positieve prijzen die er de afgelopen weken werden uitgedeeld. Zo is ook de beste jonge ambtenaar gehuldigd. Wie jong is heeft de toekomst. Dit moet ook een positieve boodschap zijn aan het BBR-trio dat vol enthousiasme het nieuwe kabinet bijna rond heeft: denk nog eens na over hoeveel ambtenaren jullie gaan ontslaan en wie dat dan moeten zijn.
En dan vandaag. Het weekend is een feit. Het vertrouwen, de tevredenheid neemt toe. Wie nu nog durft te beweren dat Nederlanders klagers zijn heeft de krant bij het ontbijt niet goed gelezen. Het positieve nieuws komt van het platteland. Het SCP-rapport dat hier eerder deze week werd aangehaald, meldt dat er een nieuw type boer is dat het platteland gaat redden. Daarmee is er weer hoop voor de agrariërs. Het boerenbedrijf kan blijven bestaan Het SCP heeft alle vertrouwen in de nieuwe boeren. Dankzij hen raakt 'de burger' straks weer helemaal vertrouwd met 'voedsel, de natuur, de zorg voor dieren en de vertrouwdheid met de eigen leefomgeving'.
Wie denkt dat het een grauwe, kille toestand in de polder is wordt uit de droom geholpen door een campagne die ons gaat wijzen op de het warme leefklimaat aldaar. Mocht u dit weekend er eens lekker uit willen, ga dan op bezoek bij de polder-positivo's in Emmeloord.
Het kan zijn dat de redaktie een positief berichtje over het hoofd heeft gezien. Maak dan gebruik van de "Wat wil je zeggen"-link hieronder of stuur een mail (zie rechterkolom).
In ieder geval moet dit nu lukken: Prettig weekend!

0 Reacties

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home