Positief denken.

(g.l.t. 2 min.; links: 10 min.)
Herinnert u zich De Positivo's nog? De immer blijde types van Kees van Kooten en Wim de Bie, die in de 80-er jaren de boodschap bezongen dat je het leven vol vertrouwen tegemoet moest treden. In dit geval ging het om het vertrouwen in de Almachtige. Welnu, die typetjes hebben we niet meer nodig. Het jaar is nog geen maand oud en overal om ons heen waart een geest van groeiend optimisme. De afgelopen week vlogen de bewijzen daarvan ons om de oren. Om u met een tevreden lach het weekend in te sturen, daarom hier het weekoverzicht van positief denken.
Maandag 22/1: Al jaren worden we opgevrolijkt door positivo Frans Bauer, wiens goede humeur goed is voor de Gouden Lach, uitgereikt door de Stichting Nederland Positief. Misschien is het aan het zendingswerk van deze stichting te danken dat de rest van de week blaakte van vertrouwen.
Volgens de Eurobarometer hebben europeanen een positief vertrouwen in biotechnologische toepassingen in de industrie en medische sector. Iets minder enthousiast is men over zulke toepassingen in de landbouw. Kennelijk heeft men hogere verwachtingen van stamcelonderzoek dan van genetische manipulatie van gewassen.
Dinsdag 23 /1 werd bekend dat er een groeiend vertrouwen in de gezondheidszorg is. Dat de redaktie van dit blog daar wat kritisch over deed, mag de pret niet drukken. Positief denken is immers veel beter voor je gezondheid.
Woensdag 24/1 bleek dat werknemers veel positiever over hun baas zijn dan de de baas over henzelf. Dat lijkt me geen eerlijke verdeling. Misschien dat de vakbonden ook een rechtvaardige waardering in de CAO's op kunnen laten nemen. We werken er hard genoeg voor, toch?
Donderdag 25/1 was een stralende dag. Fris maar een lekker zonnetje. En wat bleek? De positivo's van de week zijn de consumenten. Het vertrouwen in de economie bereikte een recordhoogte. Zou het echt zo zijn dat ieders salaris zoveel is gestegen in de eerste maand van dit nieuwe jaar, dat men weer flink gaat shoppen?
U ziet het: een en al rozengeur en maneschijn. Kan het vandaag nog beter? Welke positieve berichten zullen er vandaag, op de drempel van het weekend, nog passeren? Mocht u er eentje tegenkomen, meldt het dan hier. En als u denkt dat de redactie belangrijk positief nieuws heeft gemist, dan staat de "Wat wil je zeggen"-knop natuurlijk volledig tot uw beschikking.

0 Reacties

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home