Zorgvrije keuzes? <>


(g.l.t. 2 min.; links 20 min.)
De meeste mensen vinden hun gezondheid het belangrijkste in het leven. En als daar iets mis mee is wil men wel zo goed mogelijk geholpen worden.
Mocht dat bij u nou ook een hoge prioriteit hebben dan moet u morgen even opletten. Dan brengen zo'n 800 verpleegkundigen en verzorgenden hun stem uit op de politieke partijen die naar hun idee de beste zorgmaatregelen voorstaan. Tevens gaat men dan bekijken welke coalities op grond van de uitslag mogelijk zijn. Misschien kunt u op basis van die
uitslag een gezonde keuze maken op 22 november.
Niemand wil zich natuurlijk zorgen maken over wat er met hem of haar gebeurt als je in een ziekenhuis of verpleegtehuis terecht komt. Wilt u van dat soort zorgen vrij zijn hou dan morgen niet alleen de uitslag in de gaten maar vergelijk uw keuze ook eens met die van de Zorgmeetlat.
De beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgenden heeft al eerder de verkiezingsprogramma's beoordeeld op de noodzakelijke maatregelen voor de zorg. PvdA en SP scoorden hoog. Dat is toch weer een wat andere uitslag dan een tijdje geleden uit De Stemwijzer kwam, toen het blad Medisch Contact een aantal bestuurders van zorginstellingen vroeg specifieke vragen over de zorg te in te vullen. Daar werd de Partij voor Vrijheid juist weer wel een paar keer als beste keuze genoemd, hoewel de bestuurders eigenlijk een sterke voorkeur voor PvdA en SP hadden (zie de link in 'Ongezonde keuzes', eerder op dit weblog).
Dus pas een beetje op in het stemhokje. Ga niet al te zorgeloos met uw stem om. Naar mijn mening kenmerkt een welvaartsmaatschappij zich door de aanwezigheid van een kwalitatief goede en professionele zorg. Hoe en waar die plaatsvindt moet niet uit maken. Zowel thuis als in een gespecialiseerde omgeving. Geld mag geen probleem zijn.
Ik ben wel nieuwsgierig naar die 'zorgverkiezing' morgen. Bij mij heeft, naast onderwijs, de zorg zeker prioriteit bij mijn stemkeuze. Waar liggen uw prioriteiten?

Labels: ,

0 Reacties

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home