Dankzij de dijken....


(g.l.t. 1 min. 30; links: 6 min.)
Dankzij de dijken houden we het nog redelijk droog hier. Toch zit het niet helemaal goed. Bij de laatste herfststorm hadden hier en daar wat dijken het zwaar te verduren en moest er met wat zandzakken worden bijgesprongen. En de berichten over de te verwachten waterhoogten als gevolg van de klimaatverandering stellen dat onze dijken niet lang meer zullen voldoen.

Het dringt eindelijk ook door bij het kabinet en die neemt onmiddelijk doeltreffende maatregelen: het instellen van een werkgroep! Deze gaat niet de dijken verzwaren en verhogen maar gaat 'een verbeterprogramma opstellen, zodat Nederland beter is voorbereid op dreigende watersnoodrampen'. Heeft u, dankzij het kabinetsbeleid van de afgelopen jaren, het hoofd prima boven water kunnen houden en gaat u daarom opnieuw Balkenende aan de leiding helpen, dan zal u de komende jaren al snel het water aan de lippen staan.
Geheel in de geest van de handen-uit-de-mouwen code (zie artikel van gisteren) lanceert de werkgroep de Hans Brinkers-award. Die zal bedoeld zijn voor die wakkere Nederlanders, die bij elke volgende storm de dijken op rennen om te kijken waar het mis gaat. En zodra ze ook maar een gaatje ontdekken, gaat de vinger erin. Zo zullen we de komende decennia droge voeten houden dankzij dijken van vrijwilligers die moedig en vastberaden de gaten dichten die het kabinet laat vallen.
Mocht u niet weten wie Hans Brinkers was klik dan hier.

0 Reacties

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home