Openbaar vervoer moet!

(g.l.t. 2 min. links: 20 min.)
Opbeurende berichten de afegelopen week over het openbaar vervoer. Terwijl de werknemers vechten tegen de uitverkoop van hun bedrijf, blijkt 'het volk' in groeiende mate een warm voorstander van bus, tram en trein. Men gelooft er niet meer zo in dat files bestreden worden met meer asfalt. Een onderzoekje toonde aan dat een meerderheid voor een goed openbaar vervoer is. Het maakte niet uit van welke politieke partij de ondervraagden waren. Ik mag dan ook aannemen dat het onder het nieuwe kabinet weer helemaal goed komt met het OV.
Mooi meegenomen dat ook is gebleken dat het openbaar vervoer steeds veiliger blijkt te zijn. Dus niemand hoeft er meer bang voor te zijn. Weg met die ov-fobie!
Onze zuiderburen waren eerder al erg content met een autoloze zondag. Wandelen, fietsen of openbaar vervoer: men had er geen enkel probleem mee. Ook aardig wat Nederlanders verlangen naar zo'n dag.
En tenslotte: het gebruik van de ov-fiets neemt explosief toe.
Moge het alle politieke partijen dan nu helemaal duidelijk worden wat de 'wil van het volk' is? Daar zijn toch geen handtekeningacties meer voor nodig? Het eerste de beste kabinet dat na de verkiezingen opnieuw miljoenen gaat steken in meer asfalt in plaats van verbetering van het openbaar vervoer, kan dan dus met een fikse motie van wantrouwen wegens belediging van het electoraat naar huis worden gestuurd.

0 Reacties

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home