Eindelijk verzet.

(g.l.t. 3 min. links: 10 min.)
Eindelijk zijn nu ook de coalitiepartners CDA en VVD in verzet tegen het grijpen en graaien van het kabinet. Men geeft ruiterlijk toe dat het beleid wat doorgeschoten is en men staat dan ook te trappelen om de BTW-verhoging bij de verkoop van paarden tegen te houden. Als het aan de regering ligt gaat het tarief omhoog van 6 naar 19 procent. Dat is te gortig, vinden de kamerleden van CDA en VVD.
De redaktie heeft een oude bekende gevonden om zijn mening hier over te geven. Zijn er onder de lezers mensen die zich Mr. Ed, het sprekende paard, nog herinneren?

pp: "Mr. Ed, ik ben blij u aan de lijn te kunnen krijgen. Bent u het eens met de stellingname van CDA en VVD in deze kwestie?"
Mr. Ed: "Ab-so-luut niet!!! Het werd hoog tijd dat de BTW omhoog gaat. Wij paarden zijn edele dieren en vallen derhalve onder luxe goederen. En voor zover ik weet zijn alle andere luxe hebbedingetjes ook met 19% BTW belast, dus waarom wij niet?
Verder zullen we door deze maatregel hopelijk zo duur worden dat een hoop dierenleed voorkomen wordt. Veel mensen zullen zich niet meer het bezit van een paard kunnen veroorloven en dat scheelt wat gekwetste paardenruggen. Dat dan slechts een klein, elitair deel der bevolking nog wel een paard kan aanschaffen is een probleem dat we later nog wel oplossen.
De inkomsten die uw regering hier mee gaat genereren komt natuurlijk ten goede van maatregelen ter bevordering van het dierenwelzijn, want uw regering besteedt elke meevaller altijd aan de bron van die inkomsten, toch?"
pp: "Nou, dat is niet helemaal waar, Mr. Ed, men houdt het geld liever in eigen zak."
Mr. Ed: "Ahum, nou, dat valt me dan weer tegen. Maar goed, een beetje paard mag best wat kosten. De prijzen die er tegenwoordig voor betaald worden zijn belachelijk laag. Misschien wordt de mensheid zich er nu beter van bewust hoe kostbaar een paardenleven is. Want zegt u nou zelf, voor hoeveel zou verhandeld willen worden?"
pp: "Tja, daar hoef ik gelukkig niet over na te denken."
Mr. Ed: "Die tijd komt nog wel. Wacht u maar eens af als die Partij voor de dieren het zover weet te schoppen dat alle dieren ook stemrecht krijgen. Dan zult u een heel ander gedrag van het stemvee te zien krijgen."
pp: "Mr. Ed, u maakt me een beetje bang..."
Mr. Ed: "Ja , ja, een paard in de gang....."
pp: "Mr. Ed..??"
Mr. Ed: "Ho, ho, een paard in de gang...."
pp: "Mr Ed? Hallo?"
Mr. Ed: "Bang voor een paard in de gang, ja, ja, een..."
pp: "Toe nou, Mr. Ed wilt u...."
Mr. Ed: "Paarden aller landen, verenigt u! By the way..."
pp: "Ja, Mr. Ed?"
Mr. Ed: "Het begint er al aardig Orwelliaans uit te zien, hè?"
pp: "Hoe bedoelt u?"
Mr. Ed: "Nou, wat vind u er nu van dat een Zalm opkomt voor het paard?"

Voor het zekere ben ik me maar wat meer gaan verdiepen in het verschijnsel mens en paard.

0 Reacties

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home