Gezichtscode \|/

(g.l.t. 3 min. links: 13 min.)
Wat er van een gezicht al niet af te lezen valt! Eigenlijk is het voor een leesliefhebber als ik wat raar dat ik zo veel in blogs zit te lezen. Zou ik nu op een terrasje zitten dan raakte ik niet uitgelezen van de boekdelen die voorbij wandelen.
Nu bestaat een gezicht uit zoveel lijnen en vormen dat het wellicht ook te gebruiken valt als een soort streepjescode die onder andere als vervanging voor de paspoortcontrole te gebruiken is. Er is al een gezichtsscanner die je op je pc kunt gebruiken. De vraag daarbij is: hoe moet je je gezicht in de plooi houden voor een betrouwbare herkenning. Er is namelijk een grote kans dat als je in de lacht schiet, je ineens voor je oma of vader wordt aangezien. Onderzoekers van de Universiteit van Haifa hebben ontdekt dat gezichtsuitdrukkingen erfelijk zijn. Bij de één zal een glimlach zijn hele stamboom zichtbaar maken, bij een ander zal een droeve blik een hele geschiedenis onthullen. Daar kwam men achter toen bleek dat blinde mensen, die de gezichten van hun voorouders nooit hebben kunnen zien, gezichtsuitdrukkingen van hun ouders bleken over te nemen. Dat kan bij gezichtsherkenning als controlemiddel dus nog aardig wat problemen op leveren. Je zal maar in de lach schieten van het gekke brilletje dat een douane-ambtenaar op heeft en daardoor voor je overleden grootvader worden aangezien.
In het verlengde hiervan heeft de BBC een aardig testje voor u. Kunt u herkennen wanneer een lach echt of fake is? Doet u die test maar eens. Ik had 15 van de 20 goed. Hoe is uw score?
En bekijkt u ook de portretten hier eens. Het waarheidsgehalte van de lijsttrekkers kan dus afgemeten worden aan hun lach. Wie heeft volgens u de echte lach en mag dus het meest betrouwbaar geacht worden?

Labels: