Gezondheid over de grens.

Het mag algemeen bekend worden geacht dat Nederlanders nogal wat zaakjes doen net over de grens. Benzine tanken, slof sigaretten kopen, naar de supermarkt en wonen. Nu is ook bekend gemaakt dat de gang naar het ziekenhuis steeds vaker tot over de grens gaat. Jahaaa, als het scheelt in de portomonnee is de Nederlander ineens erg avontuurlijk en grensoverschrijdend bezig. Dat moet ook weer niet te gek worden dus beperkt zich de reikwijdte hiervan tot België, Duitsland of Luxemburg.
Naar een Belgisch ziekenhuis gaan is natuurlijk ook veel leuker. Behalve het gebrek aan wachtlijsten en de goedkopere kosten, is het altijd gezellig bij onze zuiderburen. En men is altijd reuze vriendelijk. Dat alleen al, maakt dat je je stukken beter voelt bij een bezoekje aan een Belgisch ziekenhuis.
Arts: "Awel, meneer den Boer, de foto's zijn binnen. Wat wenst ge eerst te zien, de vakantiefotookes of die van onze röntgenafdeling?"
den Boer: "Nou, doet u die laatste maar."
Arts: "Zoals gij wenst meneer den Boer. laten we eens zien. Amaai! Ge hebt daar een lelijk gezwelleke, ziet u wel?"
den Boer: "Kan dat kwaad, dokter?"
Arts: "Hahahaha, gij nederlanders zijt altijd zo snel van den angstige hè?"
den Boer: "Ja, maar dokter, het is wel een gezwel toch?"
Arts: "Meneer en Boer, dat is medisch vakjargon dat wij voor elk bultje gebruiken."
den Boer: "Dus het kan geen kwaad?"
Arts: "Ah, zunne! Dat weten we nog niet, hè? Maar we zullen het goed maken met u. We snijden het gewoon weg. Dat kost hier toch niets."
den Boer: "Niets? Helemaal gratis? Nou, zet u dan het mes er maar in!"
Arts: "Awel, meneer den Boer, dat was bij wijze van spreken, hè. Maar het is wel de helft goekoper als bij u in Holland."
den Boer: "Ah, dat scheelt."
Arts: "Ge kunt ook overwegen een snijpakketje te nemen."
den Boer: "Een snijpakketje?"
Arts: "Jawel, we snijden uw gezwelleke weg en dan kunnen we ook wat attributen meenemen waar ge toch niets aan heeft. Da's extra maar ge krijgt wel een hogere korting. En een dooske belgische bonbons gratis."
den Boer: "Nou, doet u dat dan maar."
En zo ging meneer den Boer tevreden terug met een gezwel, een blinde darm, een verstandskies en vijf kilo vet minder. Maar wel met een doosje chocola en een lobotomie meer.

Labels: