Naar de loodgieter voor een betere wereld. /*\

(klik op de headline voor het hele artikel)
Kijk, in Argentinië hebben ze het eindelijk begrepen. Laat de loodgieter gewoon hier en daar een leidinkje weghalen of een toevoertje afsluiten. Niet meer, maar minder. Dat maakt de wereld beter. Zolang de wereldbevolking blijft groeien is elke maatregel op het gebied van milieuverbetering, armoedebestrijding en hongerproblematiek slechts marginale resultaten halen. De grootste gebruiker van de wereld is de mens tenslotte zelf.
Nu zal niet iedereen van deze gratis aanbieding gebruik maken. Er zijn genoeg mensen die uit angst voor de pijn van zelfs een minimale chirirgische ingreep nooit naar de dokter of tandarts gaan. Laat staan dat je die zo gek krijgt dat er eens diep in hun vruchtbare buidel wordt getast.
Verder heb je natuurlijk de devote volgelingen der katholieke kerk, die braaf doen wat de bisschop hen voorschrijft. Die laten dus niet zomaar hun van de heer gegeven leidingwerk verbouwen.
Maar hopelijk zijn er genoeg die denken: Ach één of twee kinderen is wel genoeg, laat nu die loodgieter maar komen, het kost niks en we besparen een hoop.
Argentinië verdient de Nobelprijs voor de beste milieumaatregel van deze eeuw.

Labels: