Dag 205 Grensoverschrijdend.

Al vaker is op dit weblog betoogd dat we grensoverschrijdend moeten denken. De redaktie is uiteraard geen voorstander van grensoverschrijdende acties, waarbij het ene land het andere binnenvalt. Wel bepleit ik het denken buiten vastgelegde kaders. Een grens is tenslotte niet meer dan een kunstmatige lijn die denken en beweging op de plaats gepind houdt. Daar moeten we vanaf.
Nederlanders staan ten onrechte bekend om hun honkvastheid. Er wordt meer over de grens gekeken dan aangenomen wordt (lees hieronder verder).
Het is u wellicht opgevallen dat er een nieuw item in de rechterkolom staat: Filmpje van de dag. Ook deze redactie heeft de charme van Youtube.com ontdekt en zal, ter vermaak, volstrekt willekeurige filmpjes plaatsen.

2 Reacties

15 augustus, 2006 21:33, Anonymous Anoniem schreef...

Als je in een grensdorp woont en via de snelste en beste weg naar een plaats ook op de grens 50 km verderop via het buurland moet, dan ben je het grensoverschrijden heel erg snel gewoon.
Zie situatie Zeeuws-Vlaanderen en de N49 in België, die parallel aan de grens loopt.

 
16 augustus, 2006 15:49, Blogger Peter schreef...

Oh ja die N49.... Nou dacht ik ergense gelezen te heb ben dat de zeeuwsvlaamse automobilisten daar het liefst 120 km p/u of meer ocer heen willen rijden. Omdat ze het leifst zo snel mogelijk weer in eigen land willen zijn?
Fat zou ik dan weer grensvermijdend willen noemen.

 

Een reactie posten

<< Home