Preek van de dag.

"Beste mensen, wij zij hier vandaag bijeen om op deze door de Heer gegeven rustdag eens stil te staan bij de vraag: waar staan wij eigenlijk?
Wij beschouwen onszelve door eerst naar den ander te kijken. Als we weten wie den ander is, weten we weer wie wijzelve zijn. En zo kijkende naar den ander merken we op dat er onder hen zijn die de taltenten die de Heer ons heeft gegeven nog niet volledig hebben benut. Zij lopen achter in de ontwikkeling die een mens kan doorlopen. Dat is immers de opdracht van de Heer? Gaat heen en ontwikkelt u, heeft hij gezegd.
En zo zijn er dan van die mensen die nog in het stenen tijdperk leven. Steen, ofwel in het steeds meer overheersende engelse taalgebruik: rock.
Wie zich met rock bezig houdt is niet meer van deze tijd. Wij zijn de 'stone-age' toch reeds lang voorbij. Daarom is het ook een goed teken dat er nog waakzame broeders en zusters zijn die anderen proberen te behoeden voor het Sodom en Gomorra van het verschijnsel rock-festival. De Heer looft onze broeders en zusters in Staphorst.
Dan zijn er ook nog vele anderen die menen zich te ontwikkelen door televisie te kijken en te dwalen op het zogenaamde internet. Zij zijn dwalende en zien de boodschap onzes Heeren niet, die zegt dat wij ons pas werkelijk kunnen ontwikkelen door contemplatie. Enkel het lezen van het enige en ware boek der boeken en door het dagelijkse gebed zal onze geest zich nontwikkelen zoals de Heer dat voor ons zo heeft bedoeld.
Neem daarom een voorbeeld aan hen die zware verantwoordelijkheden dragen en de moed opbrengen ons te wijzen op anderen die de door de Heer gegeven ontwikkleing nog niet mogen smaken. Laten we bidden voor hen opdat zij hun dappere werk mogen voortzetten. En laten wij bidden voor al diegenen die kritiek uiten op onze dappere broeders en zusters.
Gaat heen en gedenk de woorden die ik vandaag tot u sprak. Houdt u zich op het rechte pad der ontwikkeling zoals die door onze Heer is aangegeven. Dwaalt niet. Amen."