Uw stem is uw code. \|/

Gelukkig worden er zo nu en dan pogingen ondernomen om de mahsro-code te ontlasten. De ABN Amro-bank neemt het voortouw. Geen codes meer te onthouden die je in moet toetsen, gewoon je boodschap inspreken en klaar ben je.
Het idee is uitgebreid getest. Verkoudheid zou geen probleem zijn en ook tweelingen houdt men keurig uit elkaar. Je kan nog zo je best doen een stem van de eerste de beste rijke medeburger te imiteren, het zal niet lukken om op die manier toegang te krijgen tot bankrekeningen die niet de jouwe zijn. Allerlei biometrische gegevens verschillen zo van mens tot mens dat de stem net zo uniek is als een vingerafdruk. Niet iedereen heeft precies dezelfde tong, neusholte, stemband of ademhaling.
Nu zijn fraudeurs niet voor één gat te vangen en zelfs bereid tot het uiterste te gaan als het om geld gaat. Reken maar dat het aantal stemmenimitatoren flink zal toenemen. Mocht het daar alleen niet mee lukken kun je altijd nog al je tanden laten trekken. Je doet vervolgens het gebit van je moeder in om haar rekening kaal te plukken. En een beetje fraudeur gaat zelfs zover dat hij/zij gaat prutsen aan eigen neusholte en stembanden tot de vereiste klank is verkregen.
We hebben het dan nog niet eens over de stemvervomers die in elke spy-shop verkrijgbaar zijn. Het moet met wat vernuftige software toch mogelijk zijn die zo in te stellen dat je daarmee de stem krijgt van degene op wiens geld je uit bent.
Voorlopig probeer ik maar verwoed mijn in te tikken codes te onthouden. Mahsro of niet.
(Meer info: Planet, de ABN zelf en Voicevault, de producent van het systeem).

Labels: ,