Keuzevoorbereiding <>

We hebben nog even de tijd om na te denken over wat er gestemd moet worden bij de komende kamerverkiezingen. U leest natuurlijk van alles en nog wat om uw keuze goed te kunnen bepalen. Webloggers doen dat ook. Wat daarbij opvalt is dat er veel geschreven wordt over (kandidaat-)lijsttrekkers waar men de nodige bedenkingen bij heeft. En dan ghaat het over lijsttrekkers die niet van de politieke partij zijn, die de voorkeur van de weblogger geniet. Als argeloze lezer schiet je daar niet veel mee op. Je wilt weten waar je wel je stem op uit wil brengen.
Daarom wat tips:
  1. Pas de "onbewust kiezen"-methode toe. Blijf dus lezen, sla de informatie op en doe er verder op bewust nivo niets mee. Eenmaal in het stemhokje beland kies je de eerste de beste naam die je te binnen schiet. Over deze methode schreef ik eerder, dus klik hier als je er meer over wilt weten.
  2. Als je daarbij het stemgedrag van de 2e kamer mee wilt nemen volg je natuurlijk de publicaties op Poltitix.nl (zie rechterkolom bij Meer op het web.
  3. Uiteraard blijf je de commentaren lezen van webloggers die denken interessante mededelingen te kunnen doen over de lijsttrekkers.
  4. Ook leuk is een stukje nostalgie toe te passen. Je hebt op dit moment geen favoriete politicus en denkt af en toe: "Ach, hadden we die-of-die nog maar." Dat kan variëren van den den Uyl tot boer Koekkoek, van freule Wittewaal tot Marcus Bakker. Je zoekt vervolgens een hedendaagse politicus wiens profiel het meest overeenkomt met diegen waar je heimwee naar hebt.
  5. Zit er na deze vier punten nog niets bij dan kun je je altijd aansluiten bij één van de nieuwe partijen waarbij je natuurlijk zult kiezen voor "Sonde": Steephen af Op een Nieuw Democratisch Elan.

Als je alle vijf methoden tegelijk gebruikt, op wie kom jij dan uit?

Labels: