O vrouw die in de hemel zijt...

Het zal toch niet waar zijn hè? Hebben we nog een klein stikje ou-hollandse folklore en verdwijnt dat ook ineens als sneeuw voor de zon. Het christleijke dagblad Trouw meld dat vrouwen volwaardig lid mogen worden van de SGP. Waarmee een mogelijk interessante rechtszaak wordt voorkomen. Eerder werd de SGP geld uit de staatskas onthouden vanwege het feit dat vrouwen niet actief aan politiek mochten doen. De SGP stapte naar de rechter die oordeelde dat de overheid discrimineerde. De staat ging in hoger beroep, maar dat gaat dus niet door.
Wat bezielt de SGP ineens? Ze worden toch niet plotseling roomser dan de paus en zijn ze verlicht door het voorbeeld van de Amerikaanse Anglicaanse kerk? De dame die daar pas benoemd is tot geestelijk leider heeft al voor de nodige opschudding gezorgd door het voor homosexuelen op te nemen.
Het wachten is natuurlijk op de eerste vrouwelijk paus. Dat zal dan ook wel niet zo lang meer duren.
Mannen, ik ben bang dat een oude feministische spreuk waarheid gaat worden: "When God created men, she was only laughing."
Dat kan nog leuk worden als god een aardig meisje blijkt te zijn en allah een mooie moslima. Alhoewel: wat is er dan toch al die eeuwen misgegaan in de religieuze geschiedenis?