Maakbare oplossingen (3) /*\

Twee berichtjes in het AD:
Over het onderhoud van de grote wegen zijn zo weinig automoblisten tevreden dat ongeveer 30 procent serieus overweegt over te stappen naar het openbaar vervoer, waarbij dan de trein de voorkeur geniet.
Naar aanleiding van een klimaatvoorspelling van het KNMI zei staatssecretaris Schultz (enzovoorts) dat Schiphol wellicht een baan zal moeten inleveren.
Tjonge! Hebben Peijs en Schultz soms visionaire inzichten? De één kondigt allerlei plannen aan om het fileprobleem aan te pakken, wetende dat die voorstellen de oplossing niet zijn. Op het eerste oog komt ze wel de automobilisten tegemoet, maar diep in haar hart weet ze dat uiteindelijk de oplossing in meer openbaar vervoer ligt. Op het moment dat er genoeg automobilisten om de trein schreeuwen voert ze het gratis openbaar vervoer in. Geniaal!!!
De ander komt op voor de belangen van Schiphol. Daarmee weet ze haar zetel in het kabinet vast te houden. zodat er niet een of andere jandoedel maatregelen uitvaardigt tegen dat vliegveld. Want zij weet diep in haar hart dat het niet lang zal duren of Schiphol raakt minstens 1 baan kwijt. Briljant!!!
Gelukkig hoef ik vandaag niet naar de stembus, want ik begin nou toch echt te twijfelen of mijn oorspronkelijke politieke richting wel de goede is.

Labels:

1 Reacties

01 juni, 2006 08:47, Anonymous Anoniem schreef...

Mijn economie leraar zei altijd (hoe makkelijk); gooi en nog eens 3 miljard tegenaan en je hebt gratis openbaar vervoer. Hoe aan die 3 miljard te komen is echter een tweede, maar Zalm zal wel wat in een oud jasje vinden ;-).

 

Een reactie posten

<< Home