Aardgas baat niet....

Een schoner milieu kost geld. Andere energiebronnen.... dat kost ook wat. En om er nou een beetje vaart in te zetten reageerde de redactie een tijdje terug op hetkanWel (lees aldaar ook de reacties).
Maar nu begrijpt de redactie er helemaal niets meer van. Het blijkt dat we al lang onze particuliere donaties maandelijks storten via onze energienota. En daar gebeurt helemaal niets mee!!! (op een enkel aardappeltje na).
Niet alleen het kabinet houdt geld over, ook zijn er dus potjes die overlopen. Een deel van de aardgasopbrengsten kan worden besteed aan nieuwe ideeën. Maar de meeste ingeleverde plannen voldoen niet aan de kwaliteitseisen en dreigt geld voor mooie plannen retour te gaan naar de staatskas. Ik denk dan: gooit het roer maar om. Geen bruikbare ideeën? Er liggen er nog genoeg die een leuke financiële impuls kunnen gebruiken, zodat een aantal goede ontwikkelingen versneld ingevoerd kunnen worden. Mij lijkt het logisch: aardgas is energie, dus de aardgasbaten gaan naar mooiere, schonere en zuiniger energietoepassingen.
Het zal wel weer aan de regeltjes liggen die niet veranderd kunnen worden. Waarom nou toch?