Dag 404 Voor wie dit leest.

Lezen is een hele kunst. Zo zat ik vanmorgen het AD door te bladeren en dacht na lezing dat alles nog steeds hetzelfde is in de wereld. Tot mijn huisgenoot met de regionale pagina kwam aanzetten (hier Den Haag Dichtbij). Hij hield me een stuk voor waar een overzicht te lezen was, die de standpunten samenvatte van de Zuid-Hollandse politieke partijen die aan de Provinciale Staten-verkiezingen meedoen. 'Kijk eens goed', zei hij, 'wat valt je op.'
Wat bleek? De VVD doet volgens het AD niet mee! De partij kwam in het overzicht niet voor en een illustratief logootje liet slechts een miniem fragment van het VVD-sjabloon zien.
Met de Provincie Zuid-Holland komt het dus helemaal goed! De PVV doet so-wies-so niet mee en de VVD nu dus ook niet. Helaas is de genoemde pagina niet op internet te vinden, dus alleen AD-lezers in Den Haag e.o. kunnen met eigen ogen zien dat dit geen verzonnen feit is.
Zo zie je maar dat goed lezen erg belangrijk is. Goed schrijven ook. Degene die bij het AD dat artikel heeft geschreven, heeft wel de politieke kaart van Zuid-Holland verandert. Wat zou het mooi zijn als echt iedereen fantastisch kon lezen en schrijven. Dat is echter niet voor iedereen weggelegd, maar dat gaat veranderen. Lees meer daarover in de bijdrage van vandaag. Zie hieronder.

0 Reacties

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home