Blogs op het spoor.

(g.l.t. 3 min.; links: 10 min.)
De gemiddelde treinreiziger verveelt zich oeverloos en daar ziet de NS een goudmijntje in. Nu is er in de treincoupé net iets te weinig ruimte om de reizigers te laten basketballen, een salsa-workshop in te geven of er een kerstcircus te presenteren. Een beeldscherm waarop je tv kan kijken of door het internet kan struinen moet wel mogelijk zijn. Dat gaat dan ook gebeuren.
En zo zal het dan binnenkort afgelopen zijn met gratis kranten als de Metro. Het contract tussen NS en Metro loopt so-wie-so af, maar zelfs als die krant ook volgend jaar weer het papier op de perrons mag pletteren, zullen de reizigers er haastig aan voorbij lopen, want in de trein wacht het beeldscherm. En daar kan men alle soorten nieuws krijgen die men wil. Om te voorkomen dat de reiziger zich alsnog zal vervelen. omdat er alleen de dagelijkse brei aan 'news as usual' op staat, bied ik de NS een pakket aan dat het beeld op menig perron totaal zal veranderen. Op alle stations kun je reizigers zien uitstappen met een tevreden glimlach op het gezicht of een heldere blik in hun ogen. De instappers weten het al: die hebben achter het pc-scherm gezeten. Want wat is het geval?
Zit men eenmaal achter het scherm en drukt men op 'Start', dan verschijnt eerst de welkomstpagina. Hier ziet men een lijstje waar, behalve de internetsite van de NS zelf, een aantal thema's staan, die men met één vingerklik kan activeren. Hier een voorproefje van wat men dan zoal kan meemaken.
Klik maar een hier op 'Mededelingen voor de reizigers'. Of klik 'Op het juiste spoor' maar eens aan. Ook de liefhebbers van 'Puzzels' komen op een bijzondere manier aan hun trekken. Voor wie wat meer trivialere weetjes wenst, klikt op 'Spoorzoeken'. Reizigers die altijd wat last hebben van de slaapverwekkende cadans van de trein klikken op 'Wakker blijven'. En met één klik op het thema Het spoor bijster, ziet de reiziger tot zijn/haar grote opluchting dat men niet de enige is. Zij komen terecht op het weblog waar ook u nu zit te lezen.
U ziet het al. Het door mij aan geboden pakket bestaat uit dit weblog en de verzamelde weblogs die u hier kunt vinden in de rubriek 'Andere weblogs' (zie in de rechterkolom). Een totaalpakket met bijzondere, boeiende en leuke informatie, die de reiziger van zijn desolate verveling zal verlossen.
Wij zijn allen reizigers. En op die momenten dat we op ons levenspad enige tijd tussen de rails verblijven, zal de NS ons, dankzij deze weblogs, voortaan op het goede spoor houden.

0 Reacties

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home