Gemengde berichten, gemengde gevoelens.

(g.l.t. 2 min.; links: 10 min.)
Gisteren kon u hier lezen hoe een enkel zinnetje je op rare gedachten kon brengen. Ik weet niet hoe het u vergaat als u op één dag de volgende koppen geserveerd krijgt (klik op de koppen voor de volledige inhoud):


De Raad van State heeft bepaald dat de minister duidelijk had moeten maken volgens welke criteria ze een uitgeprocedeerde asielzoeker een schrijnend geval vindt. Maar goed, da's mosterd na de maaltijd want ze heeft een andere portefeuille gekregen en toen....


... ging ze meteen hard aan het werk. De jeugdzorgmedewerkers blij dat er eens naar ze werd geluisterd. Vol verwachting klopte hun hart. Kennelijk hebben ze het vorige beleid van de minister niet zo goed gevolgd, druk als de jeugdzorg het had met haar eigen perikelen, want...


.... dit hadden ze kunnen verwachten. De teleurstelling is begrijpelijk, maar om dan zo te reageren....


... is lichtelijk overdreven.
Als ik Verdonk was zou ik nu zo ontzettend moe worden, dat ik onmiddelijk opstapte. Eén keer in verband gebracht worden met dode mensen (Schipholbrand) overleef je misschien nog, maar de dreiging dat je ook het leven van kinderen op je geweten gaat krijgen moet toch voor elk mens teveel zijn.
Gelukkig is het jaar bijna om en als ze nou in januari een beetje opschieten met dat nieuwe kabinet, komt Verdonk nog weg zonder dat de malaise in de jeugdzorg ook haar wordt verweten.
De aangeklaagde jeugdzorgmedewerker hoeft in ieder geval niet op een generaal pardon te rekenen, zoveel is zeker.

0 Reacties

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home