Sinterklaas spelen.

De oplettende lezer had het gisteren al snel door: één cruciaal rekenfoutje en je kunt voor sinterklaas spelen. Als de vijfhonderd miljoen euro aan oud geld verdeeld wordt over de zestienmiljoen inwoners, krijgt iedereen slechts rond de dertig euro. Samen met de vijftig euro die het kabinet heeft beloofd, begint het dan toch aardig op te lopen. Vele kleintjes maken ook een grote.
Kennelijk vonden veel lezers de truc zo doorzichtig dat men niet de moeite nam de maandagpuzzel op te lossen. Bij de sluitingstijd (die ik volgens de Reclamecode Commissie voortaan expliciet dien te vermelden) was er nog geen goede oplossing binnen en de redaktie kan de kadobonnen dus in eigen zak steken. Da's een mooi sinterklaaskadootje.
Wie nog op zoek is naar een bus kan in Zeeland terecht. Daar worden gratis bussen uitgedeeld. Dat alles in het kader van de aankomst van de goede sint op 18 november. Het is elk jaar toch weer bijzonder spannend wanneer er berichten over deze kadopaus verschijnen, maar het is de redaktie nu toch gelukt het eerste bericht te scoren.

De Sint komt vier dagen voor de verkiezingen aan. Dat is toch wat laat, want al enige tijd zijn tal van politici bezig kadootjes in het vooruitzicht te stellen om de gunst van de kiezer voor zich te winnen. Het zou heel mooi zijn als Nicolaas, kadokenner bij uitstek, uitlegt aan Aart Staartjes, welke kadootjes nu echte geschenken zijn. En welke politici dus in aanmerking komen om officieel tot hulpsinterklaas benoemd te worden. Daarmee zou de Sint een stemadvies geven die voor menig twijfelende en zwevende kiezer als een geschenk uit de hemel aanvaard zou kunnen worden.
Nu weet iedereen wel wat een drukke tijd het voor de goede Sint is. De goedheiligman heeft de redaktie dan ook om hulp gevraagd. Wij zijn zeer vereerd dat we namens de grote geschenkengever de lezeers mogen vragen hun hulpsinterklaas te nomineren. Welke politicus heeft, volgens u, een echt kado in de aanbieding? De Sint zal uw inzendingen verwerken in zijn toespraak die hij zal geven zodra hij hier voet aan wal zet.

0 Reacties

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home