Och arme...

Er zijn blijkbaar geen BOA's. Op de vacature die gisteren hier werd geplaatst en waarin gezocht werd naar een Betrouwbare Onafhankelijke Accountant is (nog) niet gereageerd. Ik vrees het ergste; er is misschien wel niemand die een correct rekenwerk kan leveren zodat de beschikbare gelden eerlijk verdeeld worden. De gezochte BOA moet ons onder andere duidelijk maken hoe armoede opgeheven kan worden.
De overheid doet daar wel wat aan maar het zet vooralsnog geen zoden aan de dijk. En dat kan natuurlijk ook niet want de overheid beschikt niet over een BOA.
Eind vorige maand publiceert men wel gegevens dat de armoede in dit land toeneemt en in sommige gemeenten loopt dat echt de spuigaten uit. Maar in plaats van keiharde maatregelen tegen hoge rentes bij postorderbedrijven of lastenverlichting voor de laagste inkomens, weet de overheid niets beters te verzinnen dan extra geld te geven aan de schuldhulpverleners. Die gaan er dus direct op vooruit terwijl de arme gezinnen zelf nog steeds voor jaren in een hulpverleningstraject zullen zitten waarbij ze al die tijd tegen een gropte achterstand zullen aankijken.
Misschien valt er meer te verwachten van grote bedrijven die zich aanbieden bij Kofi Anan om wereldwijd wat aan de armoede te doen? Mooi initiatief van ABN-Amro, Shell, Unlilever en TNT. Zal de bank haar rentetarieven verlagen? En zullen de andere bedrijven ook met veel goedkopere producten komen?
Ik ben daar niet gerust op, vandaar dat de vacature voor een BOA nog even open blijft staan. De rekenkundige en economische kennis van de redactie zelf is echt belabberd. De simpelheid waarmee de redactie allerlei problemen denkt op te kunnen lossen schijnt niet te kunnen.