Natuurlijk gedrag /*\

De natuur reageert onverbiddelijk. Het is warmer, de mensheid heeft ook zo het nodige bijgedragen aan de stijging der temperatuur en er is vervolgens niets meer aan te doen: smog-alarm. In sommige kranten wordt het ozon-alarm genoemd.
Het alaram gaat gepaard met tips hoe je te gedragen: rustig aan, geen inspannende dingen.
Zo komt alles nog goed op zijn pootjes terecht: we willen zelf graag onthaasten, we maken alleen niet de definitieve stappen daartoe en nu moeten we wel want moedertje Natuur dwingt het af.
De kracht van de natuur is zo sterk dat we ons geen zorgen hoeven maken over het voortbestaan van planten en dieren. Neem nou asfaltwegen waar geen gebruik meer van wordt gemaakt. In korte tijd breekt het open en groeien er weer planten doorheen. Ja, die natuur, die komt er wel.
Maar wij mensen? Druk, drukker, drukst met het ons zo gemakkelijk mogelijk maken. Dus vonden we het vuur, het wiel en de pc uit. Met als resultaat dat we er nu lekker warmpjes bij zitten.
Misschien moet er de komende jaren eens een wereldwijde stop van technologische innovaties komen. Behalve dan op het gebied van het herstellen van de realtie tussen mens en natuur.
Nui ga ik de smog-alarm-adviezen opvolgen: even helemaal niks meer doen.

Labels: