De leukste komkommer.

Louwiese van der Laan heeft als een strenge schooljuffrouw het kabinet met wat extra stafwerk opgezadeld zo vlak voor het zomerreces. Voorlopig geen vakantie voor de dames en heren politici. Daarmee heeft ze ook bereikt dat de komkommertijd in de media er wat anders uit zal zien. De redactie hier trekt zich daar niets van aan.
Er wordt nogal geringschattend gedaan over komkommernieuws. Dat lijkt mij niet terecht want het kan, net als een echte komkommer heel verfrissend zijn. Daarom loopt hier in juli en augustus de actie "De leukste komkommer".
Heeft u een artikeltje gevonden dat u een aardige komkommer vind, stuur het dan in. Licht het toe met uw eigen commentaar (maximaal vijf regels graag!) en ik hou u regelmatig op de hoogte van de oogst.
Hier drie voorbeelden (klik op de koppen voor het artikeltje zelf):

Steeds meer mensen zien het niet zo goed en daar helpt zelfs een Harry Potter-bril niet aan. Volgens het artikeltje ligt de oplossing onder andere in meer informatie. Het verklaart wel waarom zoveel mensen telkens de verkeerde regering kiezen. Diezelfde regering houdt stelselmatig informatie achter over hoe het wel anders kan.


Dat wisten we al! Degenen die denken met vernuftige apparaatjes de stappen der opiniepeilingen bij te kunnen houden, moeten er rekening mee houden dat er aardige foutmarges in zitten. U bent dus nu tweemaal gewaarschuwd en telt dan ook voor vier. Dat moet toch tot de goede keuzes kunnen leiden.


De oplossing? Maak luie mensen tot rolmodel! We willen toch minder stress, minder burn-outs? We onthaasten nog lang niet genoeg. Luier worden dus; we worden misschien materieel gezien een stuk armer maar wel heel wat gelukkiger.

Ik ben benieuwd naar uw komkommer, lezer! Inzenden maar (maak gebruik van de "Wat wil je zeggen"-knop; als je daar voor de optie Anonymus kiest is het wel zo aardig als je je naam onder je commentaar zet).