De gulden slag.


(klik op de koppen voor de hele artikeltjes)

Nadat Balkenende III in de vorige editie flink zijn slag had geslagen volgt er in de komende periode een
nieuwe, wellicht nog grotere slag: de gulden slag.
Hoewel een groot deel van de kiezers van de euro af wil, zet Zalm zijn hakken in het zand en gaat zelfs de guldens die men nog in huis heeft binnenhalen. Het argument is, alweer, dat het goed is voor de economie. Dat potten en sparen is al langer een doorn in het oog van onze nationale boekhouder. Nu is hij er achter gekomen dat er nog veel geld binnen te halen is door op jacht te gaan naar spaarvarkentjes, oude sokken en sigsarendozen waar de veel mensen nog oude guldens in bewaren. Waarom men dat geld zo hardnekking vast houdt is een raadsel want het ziet er niet naar uit dat de euro wordt afgeschaft en die gulden straks dus weer een daalder waar zal zijn. En er valt ook niet te verwachten dat die hoeveelheid guldens over enige tijd een grote verzamelaarswaarde zal krijgen. Daar zijn het er veel te veel voor.
Aan de andere kant is het ook een beetje vreemd dat er een geldverslindende overheidscampagne moet komen om de buit binnen te halen. Maar meneer de minister van financiën zal het wel allemaal uitgerekend hebben en ziet hier dus een leuk extra opstekertje in voor neerlands economie.
Misschien is het een idee als alle bezitters van die smak guldens zich verenigen in een stichting die hun belangen gaat behartigen. Dan kan men gaan onderhandelen met Zalm over de inruilwaarde om zodoende enige compensatie te krijgen voor het verlies dat we door de euro hebben geleden. Als zo'n stichting een beetje slimme BOA heeft moet dat toch lukken.

1 Reacties

08 juli, 2006 11:52, Anonymous Anoniem schreef...

Aardig maar onhaalbaar idee. Als iedereen dat geld gijzelt laat Zalm het wel zitten.
Meer burgerlijke ongehoorzaamheid zou wel een mooi middel zijn tegen alle grijp-en graaibesluiten. Het is nog steeds verwonderlijk dat niet iedereen zijn zorgverzekering heeft opgezegd. als iedereen onverzekerd rondloopt raakt de ambtelijke molen overbelast, want boetes wegens onverzekerd zijn vallen dan niet goed te innen.
Burgers moeten eens wat vaker ongehoorzaam zijn.

 

Een reactie posten

<< Home