(Ver)kiezen of (ver)delen.

Excuses, lezers, dat ik u er mee lastig val, maar ik loop rond met een somber gemoed. Je moet wel extreem postitief zijn ingesteld om na gisteravond de dag met en lach te beginnen.
Nee, schrik niet, dit wordt niet het zoveelste artikeltje over Rutte of Verdonk. Mij maakt het niet uit wie de lijsttrekker van de VVD is. Mijn somberheid wordt veroorzaakt door het feit dat veel mensen om me heen dat wel uitmaakt. En zij zijn niet eens lid van de VVD!
Ik maakte mee dat sommigen een gejuich aanhieven bij de uitslag alsof het een goal van het Nederlands elftal betrof. Anderen reageerden zuur en zagen de kans op de ondergang van de VVD minimaliseren.
En wat gebeurt? De VVD gaat gewoon zijn gang en hun tegenstanders vallen in verdeeldheid over elkaar heen! Hoe krijgen die liberalen dat toch voor elkaar? Het was misschien dus toch een uitgekookt plannetje: gooi er een spraakmakende kandidaat tegenaan, iedereen bemoeit zich ermee en dat leidt tot onenigheid bij je tegenstanders. Een strategische variant van de verdeel-en-heers tacktiek.
Beste vrienden en vriendinnen, zullen we nu dan maar weer over gaan tot de orde van de dag en ons richten op zaken die meer de moeite waard zijn? De werkelijke doelstellingen van de horde van Zalm kennen we toch? Ga alsjeblieft weer aan de slag met onze eigen idealen.

1 Reacties

01 juni, 2006 11:21, Anonymous Anoniem schreef...

Hulde! De laatste weken leek (bijvoorbeeld) De Volkskrant wel een propagandablad van de VVD. Ik snap nog niet wat een partij met 40.000 leden te doen heeft met heel Nederland. Dit diende een intern iets te zijn, niet een landelijke race zoals je in de VS ziet.

 

Een reactie posten

<< Home