Groot in de kleine schoonmaak. /*\

Hoewel het op tal van gebieden niet echt vlotjes loopt met de maakbaarheid van onze omgeving, blijkt de overheid wel doortastend te zijn als het om schoonmaken gaat. Past uitstekend binnen het "wormen- en-aarde" beleid onder die typisch hollansche volksaard-slogans als "de bezem erdoor" of "ons eigen straatje schoonvegen".
Het mag alleen niets kosten. Dus geen statiegeld op blikjes. wel boetes op de blikjes die op straat geworpen worden.
Ook nu is de overheid echter weer halverwege opgehouden, dus ziet de redactie zich genoodzaakt het kabinet bij te staan met enig advies: Nu nog even doorbijten en niet alleen het kleine vuil van de straat maar ook het allerkleinste vuil aanpakken! Dus dan ook fikse boetes voor de producenten van fijnstof.
En dan nog een adviesje: waarom niet gelijk alle vuiligheid aangepakt die op straat wordt geslingerd? Want wat mensen zich soms in het openbaar aan ranzigheid permitteren over anderen is vaak te smerig voor woorden. Dus ook nu eindelijk eens consequent boetes uitdelen op rascistische en sexistische uitlatingen (inclusief de reclameborden op straat).
Zou het dan nog goed komen met dit kabinet? De eerste stap heeft men gezet, dan moeten die andere stappen toch niet zo moeilijk zijn?

Labels: