Kiezen voor het grote geld helpt.<>

Je hoort mensen wel eens hardop dromen wat men zou doen als men het ultieme bedrag in staatsloterij, de postcodeloterij of welke loterij dan ook zou winnen. Menigeen verzucht dan ook nog eens dat het teveel geld is om te kunnen bedenken wat je er zo al mee kan doen.
Enige tijd terug las ik op een weblog (weet helaas niet meer waar) dat al die loterijen waar waanzinnig hoge prijzen te halen zijn afgeschaft moeten worden, tenzij de verplcihting wordt ingevoerd dat de gewonnen jackpot onmiddelijk teruggestort wordt aan een of ander goed doel.
Zou u daarvoor kiezen als u de gelukkige winnaar zou zijn? U zou dan wel tot de groep zeer welgestelden gaan horen en dat schept mogelijkheden, toch?
Neem nou Bill Gates (de microsoft-baas die met pensioen gaat); hij gaat al die een flink deel van zijn verdiende rijkdom terug geven aan de wereld.
Daar kunnen de verzamelaars van topinkomens hier ten lande dan een voorbeeld aan nemen. Hun inkomen blijft stijgen; daar krijgen ze natuurlijk wat gewetensnood door, maar als ze in het voetspoor van Bill Gates treden komt hun geld toch nog goed terecht.
Wat zou u doen als u een topinkomen had?

Labels: