B-film? \|/

Voor de liefhebbers van samenszweringtheorietjes of de Code van het Grote Plan: zijn we soms in een b-film terecht gekomen?
Het is u natuurlijk ook al opgevallen dat regeringsleiders wiens naam met een B begint zich niet erg lijken te bekommeren om het welzijn van mens en dier.
Bush voorop met in zijn kielzog Blair en Balkenende, die overigens trouw gesteund wordt door Beatrix. Wist u overigens dat we zo'n 19 staatshoofden en 19 regeringleiders hebben wiens naam met een b beginnen?
Is dit een complot van één van de geheime genootschappen? Zit daar soms de Bilderberg-conferentie achter (waar prins Bernard ooit aan deelnam)? Of is dit het werk van Opus Dei (opgericht door Jozefmaria Escritva de Balaguer, geboren in Barbustro)? Die club hoeft zich over Italië geen zorgen te maken; Bersculoni is weliswaar weggestemd, maar net op tijd hebben ze paus Benedictus in het zadel geholpen. Voor Nederland hebben ze de oplossing ook al klaar: Balkenende zal wel weg gaan maar Bos staat klaar.
De letter b is ook de afkorting van het woord beatus hetgeen zalige betekent. Waar vast niet mee wordt bedoeld dat we met b-garnituur te maken hebben.
Toeval of boze bedoelingen?
Ach, er zijn veel meer regeringsleiders wiens naam met een S begint. Of dat dan weer voor sociaal of slecht moet staan weet ik niet.
Zijn er code-specialisten onder de lezers van dit blog die mij er meer over kunnen vertellen? Ik ben benieuwd. Of is het wachten op het volgende boek van Dan Brown?

Labels: