Uw code is uw kwaal \|/

(g.l.t. 2 min.; links: 10 min.)
Oom Jaap zaliger had het vroeger niet zo op ziekenhuizen. Op menig verjaardag kon je hem horen zeggen: 'Het ziekenhuis? Ziekenfabriek zal je bedoelen! Je gaat er in voor jeuk aan je teen en je komt er met een hartverzakking uit'. Oom Jaap is overigens oud en gezond gestorven. Hij mag dus niet meer meemaken wat er zoal gedaan wordt om medische missers te voorkomen. Ziekenhuizen die wel fouten maken komen op de zwarte lijst van Hoogervorst. U mag dan vervolgens zelf uitmaken of u zich daar wil laten behandelen of niet.
De laatste uitvinding om te voorkomen dat de gang naar het ziekenhuis volgens oom Jaap's secenario verloopt is de ePointment-code. Als u recentelijk bij uw huisarts bent geweest, heeft u die misschien als eens gezien. Als je wordt doorverwezen naar de specialist dan moet je, bij het maken van een afspraak, de code op het verwijsbriefje meedelen. Men weet dan meteen voor welk specialisme u komt en welk onderzoek er gedaan moet worden.
In Zoetermeer gaat men het maken van zo'n afspraak nog makkelijker maken. Op de website van het plaatselijke ziekenhuis tikt u de code in en u krijgt te zien wanneer u langs kan komen. Dankzij deze methode meent men ook de wachttijd voor een afspraak in te korten.
Het voordeel van deze code? In het ziekenhuis hoeft men niet langer het onleesbare handschrift van de huisarts te ontcijferen. Mooi is ook dat u niet eerst tijden aan de telefoon moet hangen voor u de afspraak kunt maken. Maar het belangrijkste is toch dat u op de juiste kwaal wordt onderzocht. Dus jeuk aan uw teen kan nooit meer voor een hartkwaal worden aangezien.
De ziekenhuizen zagen vorig jaar al in welke voordelen het heeft om van mensen codes te maken. Het bekende patiëntenpolsbandje werd voorzien van een streepjescode. Dat moet het onmogelijk maken dat men bij jeuk aan uw teen de verkeerde voet amputeert.
Wie nu nog zeurt dat mensen nummers zijn moet ophouden. Met mensen kan van alles fout gaan, met nummers niet. Toch? Omdat u een postcode bent krijgt u tenminste de post die voor u bestemd is. Het kan je zelfs miljonair maken. Omdat u een pincode bent kunt u tenminste bij uw eigen geld. Om nog maar te zwijgen over veel ingewikkelder codes waar de wetenschap aan sleutelt om het in de toekomst de meest verschrikkelijke ziektes te reduceren tot een beetje jeuk aan uw teen.

Labels:

0 Reacties

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home