Minister van Jeugd kan naar huis.

(g.l.t. 2 min.; links: 10 min.)
Nederland heeft de gelukkigste kinderen, zo konden we gisteren in alle media vernemen. En daarmee wordt alweer een speerpunt van het regeerakkoord onderuit gehaald. Het is dus niet nodig een minister voor Jeugd en Gezin aan te stellen. Daarmee komt de kabinetsformatie in problemen, want wat moet Rouvoet dan wel gaan doen?
De Unicef, die de lijst (pdf document) van wereldwijd kindergeluk presenteerde, brak nog wel een lans voor Rouvoet. Een minister voor de jeugd zal er nog een hele klus aan hebben Nederland op de eerste plaats te houden. Bovendien zijn er in Nederland nog te veel kinderen in arme gezinnen. Daar zou die minister als eerste wat aan moeten doen, aldus Unicef. Want nederlandse kinderen mogen dan wel erg gelukkig zijn als het gaat om gezondheid en veiligheid, familie- en vriendenrelaties, (risicovol) gedrag en het eigen gevoel van welbevinden van jongeren, maar ze zijn een stuk slechter af als het gaat om armoede en onderwijs. Misschien kan Rouvoet dan vice-minister van financiën worden om samen met Bos de armoede het land uit te helpen. Daarmee is dan gelijk het eerste minpuntje van de nieuwe coalitie geneutraliseerd: men had aangekondigd het met minder bewindslieden te doen, maar met de post minister voor jeugd kreeg men er toch één meer dan onder Balkenende II het geval was. Dankzij het Unicef-rapport kan die nu wel geschrapt worden.
Er moeten niet meer van dat soort berichten volgen (zie ook de artikeltjes van woensdag en dinsdag alhier), anders zitten we straks met een werkloos kabinet opgescheept.
Vraagje voor de politeke trendwatchers: wat gaat het volgende item worden dat uit het regeerakkoord kan worden geschrapt?

3 Reacties

15 februari, 2007 12:30, Anonymous Anoniem schreef...

Een beetje off-topic: mijn vriendin had ooit de Loesjeposter die je hier ziet op haar kamer hangen. Toen al ergerde ik me aan de taalfout. Het moet "laat" zijn, en niet "laten"!

 
15 februari, 2007 13:45, Blogger Peter schreef...

Grammticaal helemaal juist.
Vraagje: doet de fout iets af aan de boodschap?
Zelf ben ik een armoedzaaier wat betreft korrekte spelling en grammatica betreft. Ik ben wel voor een zo juist en duidelijke mogelijke formulering. Ben ik zelf ook geen ster in. Maar ik vraag me af in hoeverre een taalfout de boodchap onderuit kan halen.
En dan nu weer meer on-topic: heb je misschien punten in het regeerakkoord gezien, die wegens taalfouten er uit zouden moeten?

 
15 februari, 2007 15:24, Anonymous Anoniem schreef...

Iedere regering verdient haar eigen Minister voor "Spek en Bonen".

 

Een reactie posten

<< Home