Er borrelen weer ideeën op!

(g.l.t. 3 min.; links: 6 min.)
Ach, wat heeft het nieuwe kabinet het nu al moeilijk! Terwijl het nieuwe team nog moet overleggen hoe het regeerakkoord vorm gaat krijgen, worden tal van frisse ideetjes door de werkelijkheid ingehaald. Het gaat er steeds meer op lijken dat de aanpak van kabinetsinformateur Wijffels helemaal niet zo geslaagd is. De locaties klopten niet. De ovale tafel was niet zo'n goed idee. En de potten drop en andere snoepwaar leverde weliswaar een mierzoet regeerakkoord op, maar het geschrift kan nu de prullenbak in. De locatie had een kroeg moeten zijn , waar aan de stamtafel, onder het genot van een borrel, op waarlijk innovatieve wijze de toekomst van het land in een meesterlijk plan zou zijn samengevat.
Onderzoekers van het economisch bureau van de ING-bank hebben namelijk uitgevonden dat de bedrijfsborrel één van de beste manieren is om medewerkers te stimuleren met nieuwe ideeën te komen. De nieuwe coalitie had al aangekondigd zo'n ruime 4 miljard euro uit te trekken om Nederland een sterk innovatief land te maken. Nu weet het nieuwe kabinet dus waar ze dat geld aan kunnen uitgeven.
Helaas spoort dat niet met andere punten uit het regeerakkoord. Zo heeft de jeugd weer de toekomst dankzij de minister van Jeugd en Gezin en van de toekomst moet je het hebben. Maar diezelfde jeugd moet van de drank worden geholpen, onder andere door alcoholreclame voor 21.00 u. van de beeldbuis te weren. De jeugdige toekomst weet dus straks niet eens meer hoe ze een bedrijfsborrel moeten organiseren. Volgens het ING is dat dodelijk voor de ontwikkeling van goede ideeën die onze economie zo hard nodig heeft. Daar had het triumviraat B, B & R ook wel op kunnen komen, als van de snoep waren afgebleven en een paar stevige borrels achterover hadden geslagen.
In drie dagen tijd al wordt de kracht van het regeerakkoord al flink ondermijnd en dreigt het nieuwe élan een fletse dood te sterven.
Gisteren kon u hier lezen hoe de nieuwe coalitie zichzelf al op één onderdeel heeft verslikt (het aantal kabinetsleden), hoe Remkes de boel opzadelt met boze ambtenaren en hoe staatssecretaris Ross sporters naar de coffeeshops stuurt, die de nieuwe regering juist eens flink wilde aanpakken. En dan blijkt nu dat er van de jeugd alleen maar wat valt te verwachten als ze aan de drank blijven, waar Rouvoet ze net af wilde hebben.
Balkenende gaat deze week met alle nieuwe ministers en staatssecretarissen praten. Wie weet kunnen we in de media foto's tegemoet zien waar de gebruikelijke karaffen water vervangen zijn door flessen jenever.

0 Reacties

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home