DNA-code op bestelling. \|/

(g.l.t. 2 min.; links: 10 min)
Klein wetenschappelijk nieuws met grote gevolgen? Om meer van de mens te weten onderzoeken wetenschappers eerst allerlei dieren. Het verwijt dat mens zo appels met peren vergelijkt, wordt weerlegd door vooral dieren te onderzoeken die erg op de mens lijken. Bepaalde apen bijvoorbeeld, maar ook de zeeëgel, het zakpijpje en de worm. Het DNA van die beestjes vertonen sterke overeenkomsten met die van de mens (zie ook eerder blogje op Codes, keuzes en maakbaarheid).
Nu heeft men bij de worm een eigenschap ontdekt waar de mens zijn vooordeel mee zou kunnen doen. De worm past zijn DNA aan als de leefomstandigheden veranderen (genregulatienetwerk). Eén van de dingen die men ontdekt heeft is dat wormen hun genen aanpassen als de omgevingstemperatuur verandert. Normaal gesproken gedijen wormen alleen goed in een koude omgeving. Nu blijken er wormensoorten te zijn, waarbij hun genregulatienetwerk ervoor zorgt dat ze ook in warmere omgevingen kunnen overleven.
U snapt het al. Hier ligt de oplossing voor de mens om de opwarming van de aarde te overleven. Als men eenmaal precies weet hoe de DNA-code van de worm er in zo'n geval uitziet, dan is het nog een kwestie van het manipuleren van het menselijk DNA en we zijn weer voor jaren gered.
Wie weet maken we het nog mee dat we onze DNA-code net zo makkelijk kunnen inruilen als andere codes. Als u een andere pincode wil vraagt u een andere pas aan en hoppa... u krijgt ook een andere code. Zo zouden ook DNA-codes op bestelling leverbaar kunnen worden. Het hoeft dan geen eeuwen van evolutie te duren voor we een beetje aangepast zijn aan de hogere temperaturen. Je bestelt gewoon de genetische code die je het best bij jouw wensen vindt passen. Je moet er dan wel genoegen mee nemen dat je de rest van je leven door het slijk der aarde zal wroeten. U mag zelf kiezen of u een gelukkige worm of een oververhit mens wil zijn.

Labels:

0 Reacties

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home