One step a day. /*\

Het heeft even geduurd maar er is eindelijk een reactie op het artikeltje "leven bij de dag" dat hier op 13 juni is gepubliceerd. De reactie voldoet weliswaar niet geheel aan de gestelde voorwaarden, maar het is een een goede poging. Stichting Wakker Dier en de Nederlandse Vegetariërsbond stellen voor vrijdag tot V-day te bombarderen, waarbij de v natuurlijk staat voor vegetarisch eten. Mooi initiatief, hebben de vissen ook eens een rustige vrijdag.
Nu is er op elk mooi initiatief wel wat af te dingen. Op molblog, een marketingweblog, vindt men vrijdag niet zo'n goede dag. Maandag is beter, zo schrijft men daar, zodat je kan bijkomen van het zondagse draadjesvlees. Maar ja, we moeten het voortaan ook al zonder post doen op maandag dus of je iedereen dan nog zo gek krijgt het vlees en vis te laten voor wat het is?
Afijn, wat mij betreft doet het er niet toe welke dag het wordt. Het gaat om het idee dat we de wereld niet in 1 dag in zijn geheel kunnen veranderen. One step a day, lijkt mij een beter idee. In de hoop natuurlijk dat vele kleine stapjes uiteindelijk tot veel grotere en effectievere stappen zullen leiden. Dus daarom opnieuw graag uw suggesties wat voor dagen er , behalve V-day, nog meer zouden moeten komen. En dan zullen we eens zien of de invloed van weblogs wat kan betekenen op de maakbaarheid van de wereld.

Labels: