Taalcodes \|/

Een willekeurige zin bevat al gauw een tiental verborgen woorden. Deze zin alleen al bevat de woorden: wil, lek, keur, keurig, vat, tal, auw, weent, borg, gen, oord en den. En dit is dan een volledig betekenisloos voorbeeld.
In de geschiedenis zijn er voorbeelden te over waarbij woorden symbool zijn voor iets anders of waarbij, met behulp van een code, verborgen boodschappen te ontcijferen waren.
De redactie zoekt nu een zin waarvan de verborgen woorden een extra betekenis aan de eigenlijke zin geven of een reactie zijn op de eigenlijke zin. Voor de leukste en/of de beste inzending heeft peterspagina een aardige verrassing in petto.
De inzendingen moeten aan de volgende voorwaarden voldoen:
1. De eigenlijke zin moet een normaal, goed lopende zin zijn.
2. De verborgen woorden vormen ook een zin en zijn zonder speciale code te ontdekken (zie het voorbeeld van de 1e zin van dit artikeltje).
3. Inzendingen kunnen op alle mogelijke manieren worden toegestuurd (gastenboek, e-mail of klik op "Wat wil je zeggen?".

Labels:

3 Reacties

29 maart, 2006 14:58, Anonymous Anoniem schreef...

Leuk maar lastig. Ben benieuwd of dit je veel inzendingen zal opleveren.
Dit is de mijne:
Wat zijn volgens u de opties welke u zestig jaar heeft?
(De verborgen zin is: volop keuzes.

Met groeten, Hugo

 
31 maart, 2006 11:02, Anonymous Anoniem schreef...

Misschien is deze toepasselijk op de inhoud van jouw weblog?

Bla, bla, bla riep de koe, ken de waarheid.
U ziet meteen het verborgen woord: lariekoek.
Kom maar op met je verrassing.

 
31 maart, 2006 22:54, Blogger Peter schreef...

Het is kennelijk lastiger dan ik dacht. Echt briljante inzendingen komen er niet binnen,sorry Hugo, Diogenes en Gerrit (zie gastenboek).
Ik zit nu nog te puzzelen op een redelijk lopende zin die de verorgen boodschap bevat als je 'm van achter naar voren leest (een soort palindroom-zin dus. Wie weet er één?

 

Een reactie posten

<< Home