Codes kraken \|/

Behalve vele zegeningen kent het internet ook vervelende dingen. Nu moeten we weer alert zijn voor een virus die onze TAN-code probeert te jatten bij het gebruik van de virtuele Postbank. Je moest al oppassen bij het pinnen: altijd om je heen kijken of er niemand over je schouder meekijkt om je pincode te achterhalen. Lang voor het geautomatiseerde tijdperk was het ook uitkijken geblazen. Als je je geld wegbracht naar de bank (of er net geld opgehaald had) kon je op straat je geld kwijtraken aan handige smoesjesverkopers of andere vreemde snuiters.
Internet maakt een aantal dingen wel makkelijker, maar op je tellen passen blijft geboden. Dat was altijd al zo. dat is nog steeds zo en ik vrees dat het altijd zo zal blijven.
De oplossing? Alle sleutels, sloten en codes afschaffen. Iedereen kan overal bij. Is daardoor net je bankrekening kaalgeplukt? Geen probleem, ook jij kan overal bij dus haal je een willekeurig andere rekening leeg.
Wil je net met de auto naar je werk? Helaas, iemand anders is er al mee vandoor. Ook nu geen probleem want al die andere auto's (en dat zijn er nog al wat) hebben geen sloten dus je stapt in de eerste de beste auto die je vandaag leukt lijkt.
Wie meer (en misschien wel betere) oplossingen heeft mag het hier zeggen.

Labels: