Belastingkeuzes <>

Da's fijn! Stond ik net op het punt de schoonmaker, de tuinman en de chauffeur te ontslaan, omdat het toch wel wat duur begon te worden. Wel, dat is het niet meer nodig. Gered door het kabinet. Met een stukje belastingvermindering kan ik ze voorlopig in dienst houden. Je snapt hoe opgelucht ik ben, want ik zag het al voor me dat ik al dat werk weer zelf moest doen en dan zou ik geen tijd over houden om het WK te volgen.
Zou het dan toch nog goed komen met goede ideeën van dit kabinet? Deze maatregel zorgt ervoor dat een hoop mensen toch aan het werk kunnen blijven en andere mensen een hoop vervelend werk blijft bespaard. Nu nog even de tanden op elkaar en doorbijten, geachte regering! Mag ik u nog wat keuzes voorleggen? Er zijn namelijk nog meer gebieden waar dit maatregeltje valt toe te passen.
Neem de thuiszorg. Daar werken ook veel part-timers. Maar zorg is duur. Dus? Juist! Geef de thuiszorgwerkgevers hetzelfde belastingvoordeel. De opbrengst kan dan gebruikt worden om de idioot lage salarissen op te schroeven.
Nog verder doorbijten, JP & co? Laat dan de maatregel gelden voor alle werknemers (full- en partime) in alle sectoren waar de nood hoog is. Grote delen van de zorgsector maar ook een aanzienlijk deel van het welzijnsgebeuren (bijvoorbeeld de instellingen die voor dak- en thuislozen werken).
Het zou echt zonde zijn deze fraaie maatregel alleen te laten gelden voor de mensen die geld genoeg hebben om zich een staf van huishoudelijk personeel te kunnen veroorloven. Herinnert u zich deze nog, Jan-Peter? Geen gezeik, iedereen rijk!
En nou niet zeuren dat de schatkist zo'n uitgebreide belastingverlaging niet kan hebben. Daarvoor hebben we de laatste tijd iets te vaak gelezen over meevallers en ongebruikte potjes.

Labels:

1 Reacties

12 juni, 2006 09:48, Anonymous Anoniem schreef...

Errr, eerst moest de werkgever het betalen, nu de werknemer? What's the difference?

 

Een reactie posten

<< Home