Keuzestoornissen <>

"Maybe it is all ment to try us out." Is dat het motto van het leven en worden we daarom telkens weer voor keuzes gesteld?

Mensen die weinig te kiezen hebben, hebben het een stuk makkelijker. Waar of niet waar?
Wij leven in ieder geval in een landje met overweldigend veel keuzes. En, zoals we al eerder schreven, daar hebben we het dan ook nog eens moeilijk mee. Zodra we het ergens moeilijk mee hebben grijpen we naar hulpmiddelen. En jawel, ook daarvan is een gigantisch aanbod waar je uit kan kiezen: adviesburo's, traingingburo's, zelfhulpprogramma's en voor diegenen die het helemaal zelf uit willen zoeken: testjes, testjes en nog eens testjes die je op het internet kan vinden (zie ook 123test in rechterkolom onder Meer op het web).
Zijn wij nu helemaal gek geworden? Neuhhh, gek is een groot woord, er is eigenlijk sprake van een stoornis. Tja, dat kan gebeuren als er veel keuzes zijn en je weet niet wat je moet kiezen.
Natuurlijk zijn we wel een beetje nieuwsgierig of er niet ergens een klein steekje aan ons los is. Het antwoord op die vraag kan het alibi zijn voor gedrag waar we minder tevreden mee zijn.
Ook nieuwsgierig? Doe dan de zelftest van PsyQ (Parnassia - Den Haag). Voor de chronische twijfelaars minder geschikt, want ook in deze test moet je uit rijtjes antwoorden kiezen.
Ikzelf wens u liever een prettig gestoorde zondag.

Labels: