Privé geheimen \|/

Waarom maken we ons eigenlijk zo druk over privacy? Is het leven zonder geheimen minder leuk? Vervalt ander het bestaansrecht van de Privé en hebben we dus niks meer te lezen bij de kapper? Waarom denken we met meer privacy meer vrij te zijn? Moet deze gedragscode eigenlijk eens flink op de schop?
Neem me niet kwalijk lezers, maar ook dit is op te lossen met een in uw ogen waarschijnlijk onzinnige maatregel: hef alle privacy op!
Er is geen vrijheid zonder openheid. Wel moet de wet op de openbaarheid aangepast worden. Alles is openbaar! Niet alleen jouw medische gegevens, ook de ontwerpplannen van de regering en de notulen van de teamvergaderingen van Google.
Het resultaat zal zijn dat de blote kont van de eerste de beste populaire zangeres niet meer interessant is omdat ieders achterwerk bekend is. En snode plannen zijn al bekend nog voor een minister er een foute uitspraak over kan doen.
Misbruik van persoonlijke gegevens kan voorkomen worden door een eerder hier aangedragen oplossing: nergens meer sloten en toegangscodes op. Zo kan iedereen overal bij en kun je zelf je gegevens, die Google heeft verzameld, wissen of aanpassen.
Leidt dit tot totale anarchie? Wellicht, maar het is misschien een beter alternatief voor de totale barbarij waar we nu mee moeten leven.
Kwestie van kiezen.

Labels: