Het kabinet kiest <>

(klik op NOS journaal voor het hele bericht)

Oppoetsen, terugkomen op eerdere bekendmakingen, ze zijn goed bezig in Den Haag. Natuurlijk in de hoop dat er nog wat te redden valt vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Balkenende:
"Het is lastig keuzes maken in een tijd waar keuzes nakend zijn en keuzes tot torenhoge afrekeningen kunnen leiden. Wij zijn er echter goed van op de hoogte dat de kiezer het ook niet weet. We willen daarom een handreiking doen en de kiezer er in ieder geval van weerhouden de verkeerde keuze te maken. Het kabinet wil klip en klaar de gids zijn in het moeras van opties en dilemma's, in de polder waar wij zo trots op zijn, maar waar je zomaar in zeven sloten tegelijk kunt lopen.
De kiezer voelde al nattigheid en wij nu ook. En om nu te voorkomen dat we moeten dweilen met de kraan open hebben we de laatste tijd een pakket aan matregelen getroffen, die de kiezer op het goede pad der weloverwogen keuzes zal houden. Dat mag wat kosten, want: een volk dat is gerustgesteld, kiest altijd de boodschapper als held.
Wij hebben er alle vertrouwen in dat deze boodschap goed zal overkomen en kijken in goed vertrouwen uit naar de verkiezingsuitslagen."

Labels: