Verzekeren tegen proefballonetjes?


Ach, dacht Alexander Axa, leuke weblog. Laat ik eens mijn bijdrage leveren aan het hoofdstuk Gezondheid & Hypocrisie.
Het is geen nieuw geluid. Wel de zoveelste poging (de tel ben ik inmiddels kwijt) om de gevolgen van een ons opgedrongen levensstijl betaalbaar te maken over de ruggen van de murw gebeukte consument.
Dit proefballonnetje is ook volstrekt overbodig opgelaten. Het kabinet heeft immers met het kersverse zorgverzekeringsstelsel al het nodige bewerkstelligd.
Leef je gezond en ga je dientengevolge niet of minder naar de artsenij dan krijg je geld terug (no-claim-regeling). Positieve stimulans heet dat. Of het ook gaat werken moeten we afwachten.
Bovendien zijn voor veel mensen de verzekeringen stukken duurder geworden, dus dat moet toch geld opleveren.
De accijnzen op tabak zijn verhoogd, die op alcoholische dranken verlaagd. Het kabinet erkent dat roken slecht is en van alcoholgebruik een zekere positieve medicinale werking uitgaat?
Meer bewegen? Tuuurlijk! We zijn echter net opgeroepen toch vooral naar tv-programma zus-of-zo te kijken (in de aftiteling staat: dit programma werd mede mogelijk gemaakt door zorgverzekeraar Zit-je-op-je-gat-dan-heb-je-ook-wat).
En wil je alle ontwikkelingen volgen op gezondheidsgebied, dan heb je een hele dag nodig om kranten en magazines te lezen. Het Algemeen Dagblad publiceerde als eerste bovenvermeld artikel. Elsevier verwees naar het AD, de Telegraaf nam het over maar vermeldde het AD niet. Zo gaat dat.

Labels: ,