Handleiding peterspagina.

Op veler verzoek hier een handleiding voor dit weblog.
In de linkerkolom (waar je nu dit artikeltje leest) vind je de verhaaltjes van de laatste zes (deze week). Je moet dus naar beneden scrollen om ze allemaal te lezen.
Onder elk verhaaltje staat ook de optie "Wat wil je zeggen?"
Als je hier op klikt krijg je een pagina te zien waarmee je jouw reactie of bijdrage kan toevoegen aan dit weblog.

In de rechterkolom zie je eerst het profiel van de redactie. Onderaan de tekst zie je "View my complete profile". Als je hierop klikt verschijnt een pagina met allerlei interesses die de redaktie zo al bezig houden. Als je op één daarvan klikt kom je op een pagina waarop webloggers staan vermeld die dezelfde interesse hebben. Da's leuk als je wilt weten wie er worldwide interesses delen.

Onder het profielgedeelte zie je eerst een tellertje. Dat geeft aan dat jij nu bezoeker-nummer-zoveel bent.
Dan volgen twee links die het mogelijk maken berichten te versturen. Met "Stuur een mail" kun je een bericht naar mijn mail-adres sturen. Niemand krijgt dat verder te zien.

Klik op "Gastenboek"en er verschijnt een nieuw scherm waarin je een bericht kunt achterlaten. Deze optie is ook voor anderen leesbaar.

Daaronder krijg je de rubriek "Meer op het web". Een lijst van links naar andere websites die de redaktie wel de moeite waard vind. Als je op één daarvan klikt wordt je naar die website doorgeschakeld.
Wil je meer eten over het verschijnsel weblog, klik dan op "Wat is een weblog".
( je wordt doorgeschakeld naar Wikipedia, een internet-encyclopedie).


Dan volgt de rubriek "Meest recente verhalen" waarin een overzicht van de tien laatst gepubliceerde artikeltjes. Een klik op één van hen stuurt je naar het desbetreffende verhaaltje.

Onder "Reacties van deze week" staan vermeld welke inzendingen op dit weblog zijn gepubliceerd naar aanleiding van een bepaald verhaal. Zijn er meerdere reacties op 1 artikel dan is het natuurlijk weer scrollen geblazen om alle teksten te lezen. Helemaal onderaan kun je door een klik op "Home" terug naar de hoofdpagina.
Als er niets onder staat dan is er (helaas!) geen reactie geweest. (Zie ook hierboven bij "Wat wil je zeggen?").

Tot slot is er nog het "Weekarchief". Klik je op één van de daar vermelde weken dan krijg je alle verhaaltjes van die week. Ook nu heb je de mogelijkheid door de hele pagina te scrollen en klikken. Op dezelfde manier als net is uitgelegd.

De redactie hoopt hiermee de lezers van dienst geweest te zijn.