Je lot ligt in je codes.\|/

Heb je een postcode dan kan je meedoen aan een loterij. De overheid (code-controle-instituut), altijd bang als er een club is die populairder en groter wordt dan haarzelf, heeft het lef gehad om via de Staatsloterij een duister onderzoek te doen naar de postcodeloterij (bron: Algemeen Dagblad zaterdag 21 januari 2006). Het onderzoek was er op gericht mogelijke "faux-pas" van de Postcodeloterij-directeuren te ontdekken. De negatieve publiciteit die dat kon opleveren zou dan weer de concurrentie-positie van de Staatsloterij versterken.
Welnu, de Staatsloterij heeft hiermee een grote "niet" getrokken. Mooi voorbeeld van hoe je je eigen lot in handen kunt nemen. Als je dat niet goed doet dan is je lot fraai bezegeld!

Je lot ligt in je codes.
Met een postcode zou je miljonair kunnen worden, met een sofi-nummer wordt je belasting geregeld, met een inschrijfnummer van je zorgverzekering heb je toegang tot het updaten van je gezondheid, met een pincode kun je je dagelijks brood tot je nemen, je genetische code bepaalt wie je bent.
Stel nu dat je het niet aan louter toeval of bepaalde hogere machten wilt overlaten hoe jouw lot wordt bepaald, wat moet je dan doen? (Terzijde: is toeval ook een hogere macht? Zou God toeval zijn?)
De eerste optie is dat je al die aan jou toegewezen codes laat voor wat ze zijn. Je bent immers een vrij, onafhankelijk en creatief individu? Dus aan de geldautomaat toets je elke keer een code in die jou op dat moment wel leuk lijkt; daarmee bepaal je inderdaad een stukje van je eigen lot: na een paar pogingen vreet de automaat je pinpas op en je kunt de komende dagen aan de slag om de boel te herstellen bij je bank. Je bepaalt dus zelf dat je wat te doen hebt.
De tweede optie is dat je op pseudo-numerologische wijze te werk gaat. Tel al je codes bij elkaar op, trek je geboortedatum er van af, zet de uikomst van achter naar voren op papier en wijs aan elk cijfer een letter uit het alfabet toe. De tekst die dan verschijnt vertelt je hoe je toekomst er uit ziet en je gaat daar naar leven.
Voor mensen die dit nog teveel "toeval" vinden rest eigenlijk nog maar één ding: ga naar de genen-bank en laat je genetische code manipuleren. Het is wel handig als je van te voren precies weet welke (of wiens) genetische code je wilt hebben. Da's een kwestie van goed kiezen. De vraag is of je huidige genetische code je daartoe in staat stelt.


Labels: