Overkill

Hoe vaak moet je schieten voor het raak is? De Telegraaf meldt dat de jacht op Verdonk is geopend. Het rapport over de Schipholbrand is klaar en men vreest dat opnieuw Verdonk onder vuur komt te liggen. Waarom precies is niet duidelijk want het rapport wordt pas in september openbaar gemaakt. Gaan we na de vakantie meemaken dat we een Balkenende IV krijgen?
Veel illusies over "de jacht op Verdonk" hoeven we ons niet te maken. Tot en met de laatste affaire heeft deze mevrouw haar functie behouden, ondanks dat ze vele malen voor het vuurpeleton heeft gestaan. Dus we moeten de huid niet verkopen voor de beer geschoten is.
Zo langzamerhand valt nieuws over Verdonk onder de categorie komkommer-berichten. Het lijkt wel wat maar het stelt uiteindelijk niets voor. Zo zal het in september ook gaan. Een stevig debatje, een weggestemde motie van wantrouwen en Balkenende III kan het ritje uitzitten.
Misschien kan de publieke opinie emotioneel bewerkt worden door een herdenkingsmonument op te richten voor alle daadwerkelijke slachtoffers van Verdonk's beleid. Alle namen er op en hopelijk zijn er dan genoeg CDA- en VVD-politici bereid een motie van wantrouwen te ondersteunen zodat Verdonk op de drempel van de uitgang alsnog haar biezen pakt.